24 iunie 2014

Doi sirieni ascunsi intr-un camion, depistati la P.T.F. Zimnicea


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Zimnicea au descoperit, ascunsi in compartimentul marfa al unui camion, doi sirieni care incercau sa intre ilegal in Romania.
In data de 23.06.2014, ora 07.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Zimnicea, judetul Teleorman, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion marca Iveco, cetateanul turc A.S., in varsta de 50 de ani. Camionul era incarcat cu fibre acrilice din Turcia cu destinatia Romania.
In urma controlului amanuntit efectuat asupra mijlocului de transport de catre politisti de frontiera impreuna cu autoritatile vamale, au fost descoperite in compartimentul marfa doua persoane de sex masculin.
In urma cercetarilor, s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetatenii sirieni Juan A. si Ali D., in varsta de 26, respectiv 31 de ani. Acestia au declarat ca au plecat la inceputul lunii din Siria, iar din Turcia pana la intrarea in Romania au calatorit ascunsi in camion fara ca soferul sa stie. Ei au mai declarat ca au fost sprijiniti de un cetatean turc caruia i-au platit cate 300 de euro de persoana.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano - bulgar, barbatii au fost predati Politiei de Frontiera Bulgara in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.
Totodata, compania de transport a fost sanctionata contraventional cu suma de 16.000 lei pentru aducerea in tara a strainilor care nu indeplinesc conditiile legale de intrare in tara.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana