30 ianuarie 2015

Cinci sirieni ascunsi intr-o autoutilitara condusa de un cetatean bulgar, depistati de politistii de frontiera aradeni


Politistii de frontiera aradeni au descoperit, intr-o autoizoterma condusa de un cetatean bulgar, cinci migranti sirieni ascunsi intr-un spatiu special amenajat, in spatele banchetei.
In data de 29.01.2015, in jurul orei 17.00, o echipa formata din politisti de frontiera de la Serviciul Teritorial P.F. Arad a oprit la control, pe comunicatia Arad - Nadlac pe cetateanul bulgar Andrez A., in varsta de 40 ani, sofer al unei autoizoterme inmatriculate in Bulgaria. Acesta a declarat ca se deplaseaza in Germania pentru a achizitiona anvelope auto, desi mijlocul de transport era destinat transportului de marfuri perisabile, fapt care a trezit suspiciuni lucratorilor nostri.
Cu ocazia controlului fizic al microbuzului, politistii de frontiera au constatat o diferenta intre lungimea spatiului de incarcare si lungimea totala a compartimentului marfa, motiv pentru care s-a trecut la un control amanuntit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse intr-un spatiu special amenajat in spatele banchetei din dreapta, cinci persoane de sex masculin.
Soferul impreuna cu cele cinci persoane au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, pentru cercetari.
In urma acestora, a rezultat faptul ca persoanele descoperite ascunse sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 16 si 23 ani si intentionau sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
Politistii de frontiera aradeni au intocmit cetatenilor sirieni acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferului bulgar pentru trafic de migranti, urmand a fi luate masurile legale ce se impun la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana