2 august 2011

Mita refuzata de politistii de frontiera


Ieri, conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi a sesizat Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi despre faptul ca o persoana din Republica Moldova a incercat sa mituiasca doi lucratori de politie de frontiera din cadrul P.T.F. Iasi - Feroviar (Ungheni) pentru ca acestia sa nu ia masura suspendarii permisului de mic trafic de frontiera.
In fapt, in dimineata zilei de 01.08.2011, T. Larisa a intrat in Romania cu trenul accelerat, care circula pe ruta Ungheni, Rep. Moldova - Iasi, Romania, iar cu ocazia controlului de frontiera efectuat la P.T.F. Iasi-feroviar (Ungheni) a fost depistata avand asupra sa mai multe pachete de tigari, peste limita legala, pe care nu le-a declarat organelor vamale. Fata de aceasta situatie, organele de politie de frontiera au luat masura legala a suspendarii permisului de mic trafic.
In momentul in care i s-a comunicat aceasta masura si i s-au inmanat documentele de suspendare a permisului de mic trafic, T. Larisa i-a oferit unui agent de politie de frontiera (organ constatator) 100 dolari. Agentul de politie a refuzat sa primeasca banii si a raportat evenimentul sefului de punct. Ulterior, T. Larisa i-a facut aceeasi oferta si sefului P.T.F. Iasi-feroviar, pentru ca acesta sa nu ia masura suspendarii permisului de mic trafic.
In baza sesizarii I.J.P.F. Iasi, ofiterii D.G.A.- Iasi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, s-au deplasat la fata locului si au constatat comiterea infractiunii de dare de mita.
Procurorul a dispus inceperea urmaririi penale fata de persoana in cauza pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de art. 255 din Codul penal, raportat la art. 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000 si cercetarea acesteia in stare de libertate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana