3 august 2011

Perchezitii pentru retinerea unor contrabandisti de tigari


In data de 03.08.2011 politistii de frontiera maramureseni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat un numar de 20 perchezitii, in 8 localitati de pe raza judetului, pentru anihilarea unui grup infractional ce se ocupa cu contrabanda de tigari.
Inca de la inceputul lunii mai a.c., politisti de frontiera din cadrul I.J.P.F. Maramures sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj, cu sprijinul de specialitate al S.R.I. - Maramures si al D.G.I.P.I. - Maramures, au monitorizat o ampla grupare infractionala formata din peste 20 de persoane, cetateni romani si ucraineni, axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana.
Membrii gruparii care actionau pe teritoriul Romaniei erau coordonati de catre numitul I.R., in varsta de 28 ani, din jud. Maramures.
In urma momitorizarii, s-a stabilit ca gruparea era foarte bine organizata, fiecare membru avand roluri precise in derularea activitatii infractionale, in ceea ce priveste trecerea tigarilor peste frontiera, transportul si depozitarea acestora la diferite locatii, comercializarea lor en-gros catre diferiti clienti si ulterior vanzarea cu amanuntul a marfii de contrabanda catre consumatori.
In ziua de 03.08.2011, incepand cu ora 06.00, politistii de frontiera maramureseni delegati de procurorii D.I.I.CO.T. au descins la 20 de domicilii apartinand suspectilor, ocazie cu care au fost ridicate importante sume de bani in lei si valuta, 3 aparate de observare pe timp de noapte, o arma de tir detinuta ilegal si zeci de cartele in diverse retele de telefonie mobila.
Pe durata monitorizarii si cu ocazia perchezitiilor, de la membrii gruparii a fost confiscata cantitatea de 14.870 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 126.000 lei.
De asemenea, au mai fost executate 9 mandate de aducere pentru unii membri ai gruparii.
In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui grup in vederea savarsirii de infractiuni si contrabanda.
In prezent procurorii D.I.I.CO.T. si politistii de frontiera delegati de catre acestia desfasoara activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana