19 februarie 2016

Contrabandist transportat la spital dupa ce a traversat inot Prutul si a intrat in soc hipotermic


Politistii de frontiera din cadrul SPF Darabani - I.T.P.F. Iasi au depistat un cetatean roman care a traversat inot raul Prut, imbracat in costum de scafandru, incercand astfel sa introduca ilegal in Romania, din Ucraina, mai multe colete cu tigari.
In momentul retinerii celui in cauza, politistii de frontiera au observat ca barbatul intra in soc hipotermic, fapt pentru care a fost solicitata o ambulanta care l-a transportat la spital, in prezent starea lui de sanatate fiind stabila.  
In data de 18 februarie a.c., pentru valorificarea unor informatii, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani, judetul Botosani au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta.
In jurul orei 19.30, o patrula a politiei de frontiera a observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o persoana care trecea inot raul Prut, din Ucraina in Romania, avand asupra sa mai multe colete invelite in folie neagra.
Imediat, echipajul Politiei de Frontiera Darabani s-a deplasat la fata locului pentru identificarea celui in cauza.
In momentul retinerii la malul romanesc al raului Prut, barbatul, imbracat intr-un costum negru impermeabil din neopren, specific scafandrilor, a intrat in soc hipotermic, fapt pentru care politistii de frontiera au chemat o ambulanta, care l-a transportat la Spitalul Dorohoi pentru a i se acorda ingrijiri de specialitate.
In prezent, starea de sanatate a celui in cauza, un cetatean roman, in varsta de 33 de ani, domiciliat in judetul Botosani, este stabila.
In urma cercetarii terenului au fost descoperite 15 colete, care contineau 7.500 pachete cu tigari, cu timbru de acciza R. Ucraina, in valoare de aproximativ 90.000 lei.
Politistii de frontiera au informat autoritatile din tara vecina in vederea cercetarii in comun a evenimentului si au intocmit actele procedurale sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana