3 martie 2016

Tigari in valoare de peste 196.000 lei confiscate la frontiera


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma mai multor actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, peste 21.200 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 196.700 lei, care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere.
  • In data de 2 martie a.c., politistii de frontiera de la S.P.F. Valea Viseului au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 9.00, un echipaj al politiei de frontiera a descoperit, in podul unui gater pentru prelucrarea lemnului, mai multe colete cu tigari.
    La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la ridicarea coletelor, acestea fiind duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.020 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 80.500 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    In cauza este cercetata o persoana domiciliata pe raza judetului Maramures, pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, lucrarea penala fiind inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus.
  • In cadrul aceleiasi misiuni, un alt echipaj al politiei de frontiera a observat, azi noapte, in jurul orei 4.00, trei persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Ucraina spre Romania, prin apa raului Tisa, transportand colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza procedand la efectuarea somatiilor legale prin voce, moment in care cei trei barbati au abandonat coletele si s-au dispersat in directii diferite. Deoarece acestia nu s-au supus somatiilor legale prin voce, politistii de frontiera au tras trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, cele trei persoane retragandu-se pe teritoriul ucrainean.
    Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    In zona au fost descoperite 8 colete care contineau cantitatea de 6.880 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 61.400 lei.
    Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac verificari pentru identificarea persoanelor implicate si luarii masurilor legale ce se impun.
  • Tot in cadrul aceleiasi actiuni au mai fost descoperite, abandonate in vegetatia din apropierea frontierei, 480 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana. Tigarile in valoare de 4.300 lei au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea persoanelor implicate.
  • In seara zilei de 2 martie, in jurul orei 19.00, s-a prezentat in P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare in tara, cetateanul ucrainean Y. Petro, in varsta de 27 de ani, calatorind cu un autocar pe ruta Ucraina - Grecia.
    In baza analizei de risc, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra autocarului, persoanei si bagajelor.
    Astfel, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in bagajele personale, cantitatea de 400 pachete cu tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana si 40 litri de alcool.
    Tigarile in valoare de 500 lei si alcoolul cu valoare in vama de peste 700 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar tanarul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.
    De asemenea, politistii de frontiera au luat fata de persoana in cauza, masura interzicerii intrarii in Romania pentru o perioada de 5 ani, incepand cu data de 02.03.2016.
  • Azi-noapte, in jurul orei 23.00, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava si S.P.F. Brodina au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat catre interior (pe directia localitatii Ulma) mai multe colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea acestora efectuand somatiile legale prin voce, insa barbatii au abandonat coletele si profitand de zona impadurita si terenul accidentat au fugit in directii diferite.
    Imediat au fost luate masuri de supraveghere a zonei, totodata fiind anuntate si autoritatile de frontiera din Ucraina despre caz.
    La cercetarea terenului au fost descoperite 9 baxuri care contineau cantitatea de aproximativ 4.498 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 50.000 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar in prezent se efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si luarii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana