12 aprilie 2013

12 focuri de arma pentru retinerea contrabandistilor, peste 32.000 pachete de tigari confiscate


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, 32.560 pachete cu tigari in valoare de peste 171.000 lei.
Pentru retinerea contrabandistilor, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras 12 focuri de arma in plan vertical.
Ieri, 11 aprilie a.c., la nivelul S.P.F. Brodina - I. T. P. F. Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 19.30, lucratorii nostri au observat, pe raza localitatii Brodina, jud. Suceava, in zona poienii numita "La Mos Fedorovici", mai multe persoane care carau colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul tarii.
In momentul in care contrabandistii au observat echipajul Politiei de Frontiera, au abandonat coletele si profitand de terenul accidentat si impadurit au fugit in directii diferite.
Drept urmare, lucratorii nostri au efectuat somatiile legale prin voce care au fost ignorate de catre persoanele in cauza. Politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data barbatii nu s-au oprit.
In urma actiunii, s-a reusit imobilizarea unei persoane, cetateanul roman, Vasilica J., de 26 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.
Totodata, la fata locului au fost descoperite 54 de baxuri ce contineau 26.780 pachete tigari de provenienta ucraineana si R. Moldova.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 120.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar Vasilica J. este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta.
Cercetarile sunt continuate in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala.
Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului, jud. Maramures, pe timpul desfasurarii unei actiuni in zona de competenta, au descoperit, pe raza localitatii Valea Viseului, 12 colete cu tigari provenite din contrabanda care fusesera abandonate in apropierea raului Tisa.
Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde in urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 5.780 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 51.000 lei.
In prezent, se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana