7 august 2013

Aproximativ 15.000 pachete de tigari trecute cu franghia peste raul Prut

Politistii de frontiera botosaneni au depistat unsprezece cetateni romani care au incercat sa introduca ilegal in tara aproximativ 14.500 pachete tigari de contrabanda, in valoare totala de 128.345 lei, trecandu-le peste raul Prut cu o franghie.

In data de 05 august a.c., in jurul orei 22.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Romanesti care executau o misiune de supraveghere cu ajutorul autospecialei cu termoviziune au observat pe directia localitatii de frontiera Damideni, la aproximativ 300m de raul Prut, un grup de persoane care se deplasa dinspre R. Moldova catre localitate, avand fiecare in spate cate un colet voluminos.
Echipajele politiei de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, moment in care barbatii nu s-au supus somatiilor verbale, au abandonat coletele si au incercat sa fuga in directii diferite.
Politistii de frontiera, ajutati de cainele special antrenat de depistare a urmelor, au reusit retinerea unui barbat, cetatean roman, Ionut N., in varsta de 30 de ani, domiciliat pe raza judetului Botosani. In apropierea persoanei retinute au fost depistate zece colete cu tigari, invelite in folie de polietilena de culoare neagra si prevazute cu hamuri pentru transport.
In urma cercetarilor efectuate, politistii de frontiera au reusit identificarea tuturor participantilor la activitatea infractionala, inca zece barbati cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, toti domiciliati pe raza judetului Botosani, care au transportat coletele catre localitatea Damideni.
Totodata, s-a mai stabilit ca cele 10 colete, care contineau cantitatea de 14.375 pachete tigari, marca Plugarul si Ritm, cu timbru de acciza Republica Moldova, in valoare totala de 128.345 lei au fost trecute peste raul Prut, cu ajutorul unei funii, urmand a fi transportate de catre cei implicati pana in localitatea Damideni.
Pe numele barbatilor a fost intocmit dosar penal pentru contrabanda, iar cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana