11 decembrie 2014

Grupare infractionala organizata axata pe contrabanda cu tigari destructurata


  Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Maramures, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si D.C.C.O., au efectuat mai multe perchezitii domiciliare, in diferite localitati de pe raza judetelor Maramures, Satu Mare, Dambovita, Valcea, Teleorman, Alba si municipiul Bucuresti, in cadrul unei actiuni complexe, avand ca obiectiv destructurarea unei grupari infractionale organizate axata pe contrabanda cu produse accizabile din tutun de provenienta ucraineana.

La inceputul anului 2013, politisti de frontiera din cadrul Sectorului .P.F. Sighetu Marmatiei sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Maramures, cu sprijinul de specialitate al D.I.P.I. - S.I.P.I. Maramures, au demarat activitati de monitorizare a unei grupari infractionale organizate formata din 40 de persoane, cetateni romani si ucraineni, axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana.
Gruparea era foarte bine organizata, fiecare membru avand roluri precise in derularea activitatilor infractionale in ceea ce priveste trecerea tigarilor peste frontiera, transportul si depozitarea acestora in diferite locatii si comercializarea lor catre diferiti clienti.  
Pe timpul monitorizarii, liderii gruparii, cetateni romani, au incercat in repetate randuri sa ofere sume de bani unui ofiter din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, pentru a-si incalca atributiile de serviciu si de a le facilita introducerea ilegala a tigarilor de contrabanda in tara.
In urma monitorizarii activitatii infractionale, a rezultat faptul ca acestia au introdus ilegal in tara, prin zona de responsabilitate a  I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, peste 320.000 de pachete cu tigari (643 baxuri) de provenienta ucraineana, in valoare de 2.950.000 lei, din care 400 de baxuri au fost ridicate in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera in urma unor actiuni punctuale.
In ziua de 10 decembrie, incepand cu ora 6.00, politistii de frontiera delegati de procurorul D.I.I.CO.T. cu sprijinul de specialitate al D.I.P.I. - S.I.P.I. Maramures, respectiv I.G.P.F., I.T.P.F. Giurgiu, S.C.C.O. Maramures si B.C.C.O. Alba au descins la 25 de domicilii apartinand membrilor gruparii.
In urma perchezitiilor  au  fost ridicate in vederea confiscarii 2 pistoale cu gaze si o pusca cu aer comprimat,11.880 tigarete de provenienta ucraineana, 9.900 lei si 1.500 euro, un aparat de vedere profesional marca Sakura, 17 telefoane mobile, precum si mai multe inscrisuri care atesta implicarea celor in cauza in activitati de contrabanda.
Totodata, au fost puse in executare 7 mandate de aducere, persoanele fiind duse la audieri. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si contrabanda.
In prezent procurorii D.I.I.CO.T. si politistii de frontiera delegati de catre acestia desfasoara activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.







Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana