9 decembrie 2014

Peste jumatate de milion de pachete cu tigari, susceptibile a fi contrafacute, descoperite in Portul Constanta Sud Agigea


   In cadrul unei actiuni desfasurate in Portul Constanta Sud Agigea, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat si indisponibilizat 525.000 de pachete cu tigarete, susceptibile a fi contrafacute, sosite intr-un container din directia Emiratele Arabe Unite cu destinatia orasul Tiraspol, in valoare de peste 5.000.000 lei daca ar fi fost originale.

In ziua de 08.12.2014, actionand in baza unei informatii, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat, in Portul Constanta Sud Agigea, un container incarcat cu tigarete, care sosise din directia Emiratele Arabe Unite, via Malta, si avea ca destinatie finala o societate comerciala din orasul Tiraspol.
In urma controlului efectuat de politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, impreuna cu lucratorii vamali ai Biroului Vamal de Frontiera Constanta Sud, au fost descoperite 525.000 pachete cu tigari marca Marble, susceptibile a fi contrafacute, in valoare de peste 5.000.000 lei daca ar fi originale.
A fost luata masura indisponibilizarii intregii cantitati de tigarete si lasarea in custodia liniei de shipping pana la finalizarea investigatiilor referitoare la statutul juridic al marfurilor si luarea masurilor legale ce se impun.
Politistii de frontiera au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, fapte prevazute si sanctionate de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, respectiv art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicata.
Cercetarile sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana