16 aprilie 2015

Contrabandisti opriti cu focuri de arma si zeci de mii de pachete de tigari de contrabanda confiscate, la frontiera de nord


   In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 20.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 184.500 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere.
Pentru retinerea persoanelor implicate, politistii de frontiera au tras 8 focuri de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale, doua persoane fiind in prezent cercetate pentru contraband.
  • Ieri, 15 aprilie 2015, la nivelul S.P.F. Valea Viseului, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

    Astfel, in jurul orei 18.00, lucratorii nostri au observat, pe malul raului Tisa, mai multe persoane de sex masculin, care nu isi justificau prezenta in zona.

    Politistii de frontiera au trecut la interceptarea si somarea prin voce a acestora, moment in care barbatii nu s-au supus si au incercat sa fuga spre teritoriul statului vecin.

    Drept urmare, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare conform procedurilor legale in vigoare, fiind trase opt focuri de avertisment in plan vertical.

    In urma actiunii a fost retinut un cetatean roman Vasile P., de 20 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, celelalte persoane sarind in apa si retragandu-se pe teritoriul statului vecin.

    Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene despre caz in vederea efectuarii in comun a cercetarilor.

    In zona, politistii de frontiera au descoperit 23 de colete care contineau tigari de provenienta ucraineana. Acestea impreuna cu barbatul retinut au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

    In urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 11.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, de diferite marci, in valoare de 102.000 lei.

    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, barbatul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar la final urmeaza a se lua masurile legale ce se impun.

  • Tot in cadrul aceleiasi actiuni, un alt echipaj al politiei de frontiera de la S,P.F. Valea Viseului a observat, pe DJ185 intre localitatile Bistra si Petrova, un autoturism marca Audi, suspect ca transporta tigari.

    La observarea patrulei politiei de frontiera, conducatorul auto a virat pe o strada laturalnica continuandu-si deplasarea in viteza, iar la scurt timp acesta a intrat in curtea unui imobil din apropiere

    Lucratorii nostri s-au deplasat la imobilul respectiv, unde a fost identificat conducatorul auto, care a recunoscut faptul ca in autoturismul pe care il conducea se afla o cantitate de tigari pe care a predat-o de bunavoie politistilor de frontiera.

    Astfel, barbatul, autoturismul folosit la activitatea infractionala si coletele au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

    In urma inventarierii acestora s-a constatat ca este vorba de 6.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 53.000 lei.

    Politistii de frontiera i-au intocmit persoanei in cauza acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

    De asemenea autoturismul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
  • In seara zilei de 15 aprilie a.c., un echipaj al politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava, a descoperit, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Ulma, sase colete voluminoase, ce contineau tigari de provenienta ucraineana.

    Actiunea a fost declansata in urma unei informari primite de la granicerii ucraineni care ne-au comunicat ca pe directia respectiva au retinut un cetatean ucrainean si au descoperit mai multe baxuri cu tigari.

    La sediul sectorului, in urma inventarierii baxurilor descoperite, s-a constatat ca acestea contin cantitatea de 2.950 pachete tigari, marca Marble, de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 30.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

    Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana