13 iulie 2012

Turisti salvati pe canalul Sulina

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au intervenit pentru salvarea unui grup de turisti romani aflati la bordul unei ambarcatiuni de agrement careia i s-a defectat motorul pe canalul Sulina
In data de 12.06.2012, in jurul orei 21.10, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sulina au fost instiintati prin SNUAU 112 ca un grup de turisti aflat pe o nava de agrement ce efectua o cursa intre Tulcea si Sulina solicita ajutor deoarece ambarcatiunii i s-a defectat motorul.
Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, vant puternic si ploaie abundenta, turistii au intrat in panica, fapt pentru care membrii echipajului au decis sa ceara ajutor de urgenta.
Garda de Coasta a trimis la locul indicat, Mila Marina 5 (aproximativ 8 kilometri de orasul Sulina), o ambarcatiune rapida tip ARI cu doi politisti de frontiera la bord.
Pe ambarcatiunea in cauza se aflau 14 persoane, 12 turisti romani din Targoviste si doi membri de echipaj, acestia din urma incercand sa remedieze defectiunea.
Politistii de frontiera au preluat 3 turisti care au cerut sa fie dusi in orasul Sulina, ceilalti ramanand la bordul ambarcatiunii pe propria raspundere.
In jurul orei 22.05, turistii care au solicitat ajutorul au ajuns in orasul Sulina la bordul ambarcatiunii Politiei de Frontiera, fiind in afara oricarui pericol.
In scurt timp, defectiunea la motor a fost remediata, astfel incat si ceilalti membri ai expeditiei au ajuns fara probleme in orasul Sulina.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana