13 martie 2015

Grup infractional specializat in contrabanda destructurat la Iasi


   Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Iasi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iasi, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna au destructurat o grupare infractionala care desfasura activitati ilicite in sfera contrabandei cu tigari si care actiona pe raza judetului Iasi.
In data de 12 martie a.c. au fost desfasurate 42 perchezitii domiciliare, efectuate la membrii gruparii, la mai multe adrese de pe raza judetului Iasi, de unde  au fost ridicate in vederea confiscarii 30.700 pachete de tigaride diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova,
5 autovehicule, importante sume de bani, aparatura specifica de supraveghere / monitorizare, 83 telefoane mobile,4 lansete, 1 barca pneumatica si alte obiecte / inscrisuri utile cauzei.
In perioada documentarii activitatii infractionale, politistii de frontiera au mai descoperit si ridicat in vederea confiscarii cantitatea de peste 190.000 pachete cu tigari diferite marci provenite din contrabanda, in valoare de peste 380.000 euro.
Dupa audierea celor 40 de persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Iasi au dispus masura retinerii pentru 24 de ore fata de 11 inculpati.

Monitorizarea membrilor gruparii si modus operandi
In urma unor activitati informativ-operative, desfasurate in perioada septembrie 2014 - martie 2015, politistii de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Iasi, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iasi, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna au derulat actiuni specifice pentru documentarea activitatii infractionale a uneia dintre cele mai active grupari infractionale care desfasura activitati ilicite in sfera contrabandei cu tigari si care actiona pe raza judetului Iasi.
Gruparea are in componenta cetateni romani si moldoveni, iar liderii acesteia au reusit sa imprime intregii grupari un ritm alert de actiune, dovedind pe parcursul functionarii o deosebita eficienta si mobilitate in actiune si chiar deschidere la noi metode pentru a-si asigura o baza stabila de profit.
Membrii gruparii asigurau procurarea tigarilor in Republica Moldova, introducerea frauduloasa, prin trecerea lor peste raul Prut din R. Moldova in Romania, preluarea, depozitarea si vanzarea pe piata neagra din municipiul Iasi.
Perchezitiile
Activitatea de documentare a fost incheiata in data de 12 martie a.c., cand politisti de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iasi, impreuna cu efective de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau, au efectuat 42 perchezitii domiciliare la mai multe adrese, de pe raza judetului Iasi, fiind identificate persoane suspecte ca fac parte din gruparea infractionala si duse la audieri.
In urma perchezitiilor au fost descoperite si ridicate/indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor: 30.700 pachete de tigari de diferite marci, cu timbru de acciza R.Moldova, 5 autovehicule (Opel Astra, VW Transporter, Dacia Pick-up, Ford Tranzit, Opel Vectra), importante sume de bani (112.115 lei si 13.800 Euro), aparatura specifica de supraveghere / monitorizare (binoclu, aparatura de vedere pe timp de noapte etc), 83 telefoane mobile, 4 lansete, 1 barca pneumatica si alte obiecte/inscrisuri utile cauzei.
In perioada documentarii activitatii infractionale, politistii de frontiera au descoperit si retinut in vederea confiscarii cantitatea de peste 190.000 pachete cu tigari diferite marci provenite din contrabanda, in valoare de peste 380.000 euro.
Dupa audierea celor 40 de persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Iasi au dispus masura retinerii pentru 24 de ore fata de 11 inculpati.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana