2 martie 2015

Peste 26.000 de pachete de tigari de contrabanda, confiscate de politistii de frontiera maramureseni



   Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 26.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 239.900 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.
In urma actiunilor desfasurate, 4 persoane s-au ales cu dosare penale pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, acestea urmand sa fie prezentate procurorilor, in vederea luarii masurilor legale.
  •  In dimineata zilei de 28 februarie a.c., in baza unor date si informatii existente la nivelul S.P.F. Radauti - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, politistii de frontiera  au oprit pentru control, pe  raza localitatii Vicovu de Sus, un autoturism marca  Hyundai Santa Fe,  condus de cetateanul roman C. Vasile, in varsta de 44 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.

    Existand suspiciuni ca soferul transporta tigari de contrabanda s-a luat masura conducerii acestuia  impreuna cu masina la sediul politiei de frontiera, in vederea efectuarii unui control amanuntit.

    Astfel, au fost descoperite  in autoturism, ascunse in bord, portiere si roata de rezerva, 2.530 pachete cu tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.

    In baza celor constatate, politistii de frontiera i-au intocmit lui C. Vasile   actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

    Intreaga cantitate de tigari in valoare de 25.300 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul in valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, in vederea continuarii cercetarilor.
  • Lucratori din cadrul Sectorului PF Valea Viseului, pe timpul unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun, au depistat pe raza localitatii Valea Viseului, jud. Maramures, un autoturism al carui sofer, la observarea patrulei politiei de frontiera, a demarat in tromba incercand sa fuga.

    Drept urmare, s-a trecut la urmarirea autovehiculului, care a fost descoperit abandonat la scurt timp.La controlul efectuat asupra acestuia au fost descoperite mai multe baxuri cu tigari, ce contineau 5.960 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 52.800 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

    In continuarea cercetarilor a fost identificat si conducatorul auto in persoana numitului G.D., domiciliat pe raza judetului Maramures. Acesta este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

    Totodata autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor.
  • In data de 1 martie a.c., un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului PF Sarasau a depistat pe o strada laturalnica de pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, un microbuz marca Ford Tranzit.

    La controlul efectuat asupra acestuia au fost observate mai multe colete cu tigari. Masina a fost dusa la sediul sectorului in vederea efectuarii unui control amanuntit.

    Cu aceasta ocazie, in microbuz au fost descoperite 30 de baxuri care contineau cantitatea de 15.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 132.000 lei.

    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

    In continuare se fac cercetari pentru identificare persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmatiei au organizat si desfasurat o actiune, in zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu tigari.

    Astfel, un echipaj din cadrul sectorului a identificat pe raza localitatii Harnicesti, jud. Maramures, un autoturism marca Seat, la volanul caruia se afla Gheorghe T., de 48ani, domiciliat pe raza judetului Maramures care era insotit de Maria T, de 48 ani domiciliata pe raza aceluiasi judet.

    La controlul efectuat asupra masinii, in remorca pe care o tracta a fost descoperit un loc special amenajat (pod dublu) in care se aflau tigari, fapt pentru care autoturismul si cele doua persoane au fost conduse la sediul sectorului in vederea efectuarii unui control amanuntit.

    Cu aceasta ocazie, au fost descoperite 2.265 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 20.000 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar cele doua persoane sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
  • Lucratori din cadrul aceluiasi sector, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, au descoperit abandonate in apropierea frontierei de stat, pe Versantul Magura, judetul Maramures, doua colete voluminoase care contineau 1.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

    Tigarile, in valoare de 8.800 lei au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana