1 iulie 2012

Opt persoane care desfasurau activitati ilicite in sfera infractionalitatii de criminalitate organizata au fost identificate de politistii de frontiera ieseni


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, cu sprijinul D.G.I.P.I. - S.J.I.P.I. Iasi, I.P.J. Iasi, I.J.J. Iasi si Garda Financiara Iasi, au identificat opt persoane care desfasurau activitati ilicite in sfera infractiunii de contrabanda. In urma actiunilor desfasurate, s-au ridicat si pus sub sechestru cantitatea de 3.144 pachete cu tigari de diferite marci cu timbru de acciza R. Moldova in valoare totala de 27.982 lei, un autoturism marca Ford Focus, o barca pneumatica, mai multe telefoane, alte obiecte si inscrisuri utile cauzei.
In perioada octombrie 2011 - iunie 2012, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, cu sprijinul D.G.I.P.I. - S.J.I.P.I. Iasi, in urma activitatilor informative-operative desfasurate, au identificat opt persoane care desfasurau activitati ilicite in sfera infractiunii de contrabanda pe raza municipiului Iasi si in localitatile din apropiere.
In perioada de referinta, in urma informatiilor obtinute, s-a reusit identificarea membrilor grupului infractional care au actionau in sfera traficului ilicit cu tigari de contrabanda de provenienta Republica Moldova. Membrii grupului, dupa ce colectau tigarile introduse fraudulos in tara, peste raul Prut, le depozitau intr-o locatie situata in comuna Barnova, de unde erau distribuite / vandute unor cumparatori din judetul Iasi, obtinand astfel, ilicit, mari beneficii financiare.
La data de 29 iunie a.c., politistii din cadrul I.T.P.F. Iasi, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, cu sprijinul D.G.I.P.I. - S.J.I.P.I. Iasi, I.P.J. Iasi, I.J.J. Iasi si Garda Financiara Iasi au actionat pentru prinderea in flagrant a unui membru al gruparii, ce transporta cantitatea de 200 pachete tigari marca Plugarul de provernienta R.Moldova, preluate de la locatia situata in comuna Barnova.
Dupa interceptarea autoturismului, s-a declansat o actiune specifica pe raza municipiului Iasi si in localitatile din apropiere, ocazie cu care au fost efectuate 11 perchezitii domiciliare la locuintele si societatile comerciale ale membrilor gruparii.
Cu ocazia perchezitiilor efectuate au fost descoperite si ridicate / indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor urmatoarele bunuri: cantitatea de 3.144 pachete cu tigari de diferite marci cu timbru de acciza R.Moldova in valoare totala de 27.982 lei, un autoturism marca Ford Focus, o barca pneumatica, mai multe telefoane, alte obiecte si inscrisuri utile cauzei.
Persoanele sunt cercetate, in stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii arii infractionale, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana