31 august 2012

12.000 pachete tigari de contrabanda confiscate la granita cu Ucraina


In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat actiuni pe linia combaterii contrabandei si a traficului ilegal cu tigari in zona de competenta, in urma carora au fost confiscate aproximativ 12.000 pachete de tigari ce urmau a fi introduse ilegal in tara. 
  • In data de 31.08.2012, in jurul orei 02.50, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei au observat mai multe persoane care au trecut ilegal raul Tisa din Ucraina in Romania. Acestea transportau spre interior mai multe colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si retinerea barbatilor, iar deoarece acestia au ignorat somatiile verbale, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical.
    In acel moment persoanele in cauza au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean.
    Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin care au retinut doi cetateni ucraineni ce se intorceau de pe teritoriul romanesc. In urma cercetarilor s-a constatat ca acestia au participat la activitatea de contrabanda.
    La cercetarea terenului au fost descoperite 20 colete ce contineau cantitatea de 10.000 pachete cu tigari de provenineta ucraineana in valoare de peste 90.000 lei.
    In cauza se efectueaza cercetari impreuna cu autoritatile ucrainene in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • In data de 30.08.2012, pe timpul executarii unei misiuni specifice, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei au observat doua persoane care treceau inot apa raului Tisa, din Ucraina in Romania.
    Politistii de frontiera au intervenit cu operativitate si au retinut pe unul dintre ei, un cetatean ucrainean, iar celalalt a sarit in apa si s-a intors pe teritoriul statului vecin.
    La cercetarea terenului au fost descoperite 4 baxuri ce contineau 2.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 18.000 lei.
    Cetateanul ucrainean este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, au fost informate autoritatile de frontiera ucrainene in vederea identificarii si depistarii ceileilate persoane implicate, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana