31 august 2012

Pistol cu glont si munitia aferenta acestuia depistate ascunse sub scaunul soferului


In Punctul de Trecere a Frontierei Albita a fost descoperit un pistol cu glont si 9 cartuse calibru 9 mm, pe care un barbat cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, intentiona sa le introduca in tara, ascunse sub scaunul autoturismul pe care il conducea.
In ziua de 31 august, in jurul orei 10.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita s-a prezentat la controlul pentru trecerea frontierei, pentru a intra in tara, conducand un autoturism marca Peugeot Partner, inmatriculat in R. Moldova, Eugeniu L., cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, in varsta de 27de ani.
Pentru valorificarea unei informatii detinute la nivelul P.T.F. Albita, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali un control amanuntit asupra mijlocului de transport in cauza.
In timpul controlului de frontiera, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit ascuns si nedeclarat, sub scaunul soferului, un pistol marca Makarov, iar in incarcatorul acestuia, 9 cartuse cu glont, calibru 9 mm.
Cu privire la cele constatate, Eugeniu L. a declarat ca autoturismul marca Peugeot este in proprietatea unei societati comerciale din R. Moldova si ca el este doar unul dintre soferii angajati ai respectivei firme care au dreptul si posibilitatea de a conduce autoturismul in cauza.
Politistii de frontiera vasluieni au ridicat arma si munitia in vederea continuarii cercetarilor si au intocmit persoanei in cauza dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui cu propunerile legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana