24 august 2012

Peste 22.000 pachete cu tigari confiscate


   In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera de la granita cu Ucraina au desfasurat actiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu tigari in zona de competenta, in urma carora au fost confiscate peste 22.650 pachete de tigari ce urmau a fi introduse ilegal in tara.In urma actiunilor derulate sase persoane sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
In data de 23 august a.c, la nivelul S.P.F. Radauti, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel in jurul orei 04.00, o patrula a politiei de frontiera a observat in apropierea frontierei de stat un atelaj hipo in care se aflau mai multe colete voluminoase.
In continuarea cercetarilor, politistii de frontiera l-au identificat pe proprietarul atelajului in persoana lui Toader A. de 35 ani, din localitatea Musenita, jud. Suceava, care a fost condus la sediul S.P.F. Radauti in vederea continuarii cercetarilor.
Totodata, s-a stabilit ca la activitatea de contrabanda au mai participat inca cinci persoane care urmeaza a fi audiate de catre politistii de frontiera.
In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 11.180 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 89.500 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
Persoanele in cauza sunt cercetate de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.
Tot in data de 23 august a.c., o patrula a politiei de frontiera formata din doi lucratori din cadrul S.P.F. Valea Viseului, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat la o altitudine de peste 1.500 metri, pe teritoriul ucrainean o persoana care descarca dintr-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase pe care ulterior le transporta peste frontiera pe teritoriul tarii noastre.
Lucratorii nostri au procedat la somarea prin voce a barbatului, moment in care acesta a abandonat coletele si s-a retras pe teritoriul statului ucrainean.
Totodata la fata locului au fost descoperite 25 colete invelite in folie de culoare neagra in care se aflau tigari provenite din contrabanda.
In urma inventarierii s-a constatat ca acestea contin 11.470 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 100.000 lei.
Au fost informate si autoritatile de frontiera ucrainene iar in prezent se efectueaza verificari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
De asemenea intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana