8 octombrie 2012

7,72 kg. canabis ascunse intr-un autoturism ce venea din Grecia


Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit 7,72 kg canabis ascunse intr-un autoturism condus de un cetatean polonez care venea din Grecia.
In data de 07.10.2012, in jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui autoturism marca Peugeot, cetateanul polonez Edward J., in varsta de 33 ani. Barbatul era insotit de cetateana poloneza Natalia W., in varsta de 22 ani si cei doi se deplasau din Grecia cu destinatia finala Polonia.
Actionand in baza analizei de risc, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, folosindu-se de cainele de serviciu care a semnalat existenta unor substante stupefiante.
Astfel, in urma controlului fizic efectuat de catre politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au fost descoperite, ascunse sub scaunele din fata si in roata de rezerva, 20 colete invelite in folie de plastic, care contineau o substanta vegetala.
In urma testelor preliminare, substanta, in greutate totala de 7,72 kg., a reactionat pozitiv la canabis.
Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Servicului Teritorial al Politiei de Frontiera Dolj. Politistii de frontiera au intocmit celor doi cetateni polonezi acte premergatoare de cercetare penala pentru introducere sau scoatere din tara de droguri de risc, cei in cauza fiind prezentati procurorilor D.I.I.C.O.T. Craiova, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana