23 octombrie 2012

Zeci de focuri de arma la frontiera cu Ucraina

In cadrul unor actiuni de combatere a traficului ilegal cu tigari, in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase 34 focuri de avertisment, pentru retinerea unor contrabandisti de tigari.In urma actiunilor desfasurate, au fost confiscate 21.270 pachete de tigari de contrabanda, in valoare de 203.500 lei si a fost retinut un cetatean roman.Ceilalti contrabandisti nu s-au supus somatiilor legale, prin voce si ulterior prin focuri de avertisment, ale politistilor de frontiera romani si s-au retras pe teritoriul statului vecin, fapt pentru care au fost informate imediat autoritatile ucrainene, cercetarile fiind continuate in comun.
  • Ieri, 22 octombrie a.c., in jurul orei 15.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti, judetul Suceava, au observat, doua persoane care se deplasau dinspre frontiera spre interior, pe directia localitatii Vicovu de Sus, transportand mai multe colete voluminoase.
    Imediat, la fata locului, s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la interceptarea persoanelor in cauza. Deoarece acestea nu s-au supus somatiilor prin voce, politistii de frontiera au executat, conform procedurilor legale, saisprezece focuri de arma, in plan vertical. In urma focurilor de avertisment nu au existat raniti, totodata fiind retinuta una dintre persoane.
    Cealalta persoana a ignorat somatiile legale si a fugit pe teritoriul ucrainean.
    Din primele verificari, s-a stabilit ca persoana retinuta este cetatean roman, I. Ioan de 35 ani, din judetul Suceava.
    La fata locului au fost descoperite 10 colete care contineau cantitatea de 6.320 pachete de tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 57.000 lei.
    Totodata, au fost informate si autoritatile de frontiera din Ucraina in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    Intreaga cantitate de tigari a fost confiscata, iar pe numele persoanei retinute, politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.
  • Azi dimineata, in jurul orei 04.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, judetul Suceava, au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Lupcina, un grup de persoane care se deplasa dispre frontiera spre interiorul tarii, transportand mai multe colete voluminoase.
    Lucratorii nostri au procedat la somarea prin voce a celor in cauza dar acestia nu s-au oprit, au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului ucrainean. Politistii de frontiera au pornit in urmarirea grupului de persoane si cu toate ca au fost trase optsprezece focuri de avertisment, in plan vertical, contrabandistii nu s-au supus nici de aceasta data somatiilor legale, retragandu-se pe teritoriul ucrainean.
    Imediat, au fost informate si autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea retinerii si identificarii persoanelor in cauza.
    La fata locului, au fost descoperite 30 de colete ce contineau cantitatea de 14.950 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 146.500 lei.
    In continuare, se fac cercetari in vederea identificarii si retinerii persoanelor implicate in activitate de contrabanda, precum si a documentarii intregii activitati infractionale.
Stire a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana