19 octombrie 2012

Foc de arma la frontiera cu Ucraina pentru retinerea unui contrabandist


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au fost nevoiti sa traga un foc de arma in plan vertical pentru retinerea unui cetatean roman care intentiona sa introduca ilegal in tara peste 2.000 pachete tigari de provenienta ucraineana.
Ieri, 18 octombrie a.c., in jurul orei 18.00, pe timpul executarii unei misiuni specifice, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighet au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, o persoana care a trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania, prin apa raului Tisa, pe directia localitatii Sighetu Marmatiei, transportand mai multe colete voluminoase.
Ajunsa pe malul romanesc, persoana in cauza a abandonat coletele dupa care s-a retras pe teritoriul ucrainean. Totodata la fata locului si-a facut aparitia un alt barbat care a preluat coletele, incercand sa le transporte spre interiorul tarii.
Imediat, lucratorii nostri au procedat la interceptarea persoanei in cauza, si pentru ca aceasta nu s-a supus somatiilor prin voce si a incercat sa fuga, politistii de frontiera au fost nevoiti sa execute, conform procedurilor legale, un foc de avertisment in plan vertical.
Cel in cauza a fost retinut si identificat ca fiind cetateanul roman, G. Florin, in varsta de 21 ani, din judetul Maramures.
La fata locului, au fost descoperite trei colete ce contineau cantitatea de 2.040 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 18.500 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
G. Florin este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda.
Totodata, se fac cercetari pentru depistarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale fiind informate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana