29 octombrie 2012

Contrabanda cu aproximativ 60.000 de tigarete la Negru Voda


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat doua persoane care transportau cu un autoturism cantitatea de 59.400 tigarete netimbrate de provenienta magazin duty free fara documente justificative.
Asupra uneia dintre persoane a fost gasita si cantitatea de aproximativ 5 grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde-maronie.
In data de 28.10.2012, in jurul orei 16.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Negru Voda au desfasurat un plan de actiune pentru prevenirea si combaterea contrabandei cu tigari si a produselor din tutun in zona de competenta.
Astfel, in apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Negru Voda a fost verificat un autoturism marca Opel Astra Caravan in care se aflau doi cetateni romani in varsta de 22 ani, respectiv 29 ani, domiciliati in judetul Constanta, care se intorceau in tara din directia Grecia.
In urma verificarilor a fost descoperita, ascunsa in spatiile laterale ale capitonajului din portbagaj, in tapiteria banchetei din spate, sub plafon si scaunele din fata, precum si sub podeaua autoturismului, cantitatea de 59.400 tigarete netimbrate.
Verificarile au stabilit faptul ca cei doi cetateni romani le-au achizitionat din Grecia de la un magazin duty-free cu scopul comercializarii pe raza judetului Constanta.
Cantitatea de tigari, evaluata la aproximativ 26.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii deoarece cele doua persoane nu au putut prezenta documente justificative.
In urma controlului corporal efectuat asupra celor doi cetateni romani a fost descoperit, ascuns in haina unuia dintre ei, un plic din plastic care continea cantitatea de aproximativ 5 grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde-maronie.
Plicul cu fragmentele vegetale a fost trimis spre expertizare pentru a se stabili substanta in cauza.
Cel in cauza a declarat ca a achizitionat plicul cu fragmente vegetale in vederea consumului propriu.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea indisponibilizarii autoturismul in cauza, evaluat la aproxiamtiv 9.000 lei, pana la finalizarea cercetarilor.
Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala, fapte prevazute si sanctionate de art. 270 coroborat cu art. 274 din Legea 86/2006 si art. 296, ind. 1 din Legea 571/2003 cu aplicarea art. 33 Cod Penal, respectiv introducerea in tara a drogurilor de risc fara drept, fapta prevazuta si sanctionata de art. 3 din Legea 143/2000.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana