4 octombrie 2012

Aproximativ 3.000 pachete de tigari ascunse in caroseria unui microbuz


Aproximativ 3.000 pachete de tigari cu timbru fiscal ucrainean ce urmau a fi comercializate ilegal au fost descoperite ascunse in caroseria unui microbuz condus de un tanar din Maramures. Soferul s-a ales cu dosar penal, iar tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii.
Miercuri, 03 octombrie a.c., politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare, in cooperare cu inspectorii vamali din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiouni Vamale Satu Mare au declansat o actiune pentru depistarea si combaterea activitatilor ilegale cu produse din tutun ce provin din Ucraina.
Astfel, in jurul orei 22.30, in municipiul Satu Mare, a fost oprita in trafic o autoutilitara marca Mercedes Vito, inmatriculata in judetul Maramures. La volanul masinii se afla Vasile Adrian G., in varsta de 25 de ani, din Bistra, judetul Maramures, iar impreuna cu el in masina calatorea si un minor in varsta de 16 ani, tot din Maramures.
La un control sumar al masinii, politistii de frontiera au observat ca in autovehicul sunt disimulate pachete de tigari. Autoutilitara a fost condusa la sediul S.T.P.F. Satu Mare, unde politistii de frontiera si inspectorii vamali au efectuat un control amanuntit. Astfe, in locasuri special amenajate in caroseria autoturismului au fost descoperite 2.953 pachete de tigari cu timbru specific magazinelor duty free din Ucraina, marca Viceroy, respectiv Jin Ling.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproape 13.300 lei, si autovehiculul in valoare de 11.000 lei, au fost ridicate pentru continuarea cercetarilor, iar politistii de frontiera i-au intocmit conducatorului auto acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, evaziune fiscala si detinere de catre orice persoana, in afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator.
Cercetarile in acest caz sunt continuate - sub supravegherea s i coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare - pentru identificarea si tragerea la raspundere a tuturor persoanelor implicate in acest eveniment.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana