2 noiembrie 2012

3,5 kilometri de plase monofilament si peste 400 kilograme de peste confiscate


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, sprijiniti de un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul M.A.I., au desfasurat actiuni pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, in urma carora au identificat sase cetateni romani care transportau cantitatea de 408 kilograme peste fara documente justificative.
In urma actiunilor, politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii 43 de plase monofilament in lungime de 3.520 metri, o barca pneumatica cu rame si un autoturism.
In data de 01.11.2012, in intervalul orar 12.30 - 13.30, politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Constanta, sprijiniti de un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul M.A.I., au actionat in zona de competenta a P.T.F. Midia, reusind sa identifice cinci cetateni romani domiciliati in judetul Constanta care transportau cantitati de peste si plase monofilament.
Prima actiune a fost desfasurata in zona lacului Sinoe, unde a fost identificat B.I. de 33 ani, care se deplasa cu o barca penumatica, in care detinea 8 plase monofilament in lungime de 480 metri si cantitatea de 20 kg peste din specii diferite.
A doua actiune s-a derulat in zona Grindul Lupilor, unde a fost interceptat un autoturism marca Dacia in care se aflau C.G. de 28 ani, B.N. de 36 ani, T.C.V. de 21 ani si T.F.G. de 16 ani.
In urma controlului au fost descoperite 373 kilograme peste din specii diferite si 30 de plase monofilament in lungime de 2.740 metri.
In aceeasi zi, in jurul orei 09.00, in zona de competenta a S.P.F. Tulcea a fost identificat J.G. de 59 ani, domiciliat in judetul Tulcea, care transporta 5 plase monofilament in lungime de 300 metri si cantitatea de 15 kilograme peste din specia caras.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii cele 408 kilograme de peste, evaluate la 823 lei, pe care le-au predat unor societati comerciale de profil in vederea valorificarii, plasele monofilament in lungime de 3.520 metri, o barca pneumatica cu 2 rame si un autoturism.
Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de transport al pestelui fara documente legale, detinere si utilizare a plaselor monofilament, fapte prevazute si sanctionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana