17 noiembrie 2012

Şase focuri de armă au răsunat la frontiera de nord a României cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău au descoperit şi confiscat în ultimele 24 de ore, 12.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 114.000 lei. În urma acţiunilor au fost reţinute trei persoane care sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Pentru reţinerea lor lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

 *  În data de  16 noiembrie 2012, în jurul orei 18.50, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău a observat pe malul românesc al râului Tisa mai multe persoane care intenţionau să transporte spre interior colete voluminoase.
Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care aceştia au abandonat coletele şi au sărit în apa râului Tisa, retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.
În cadrul acţiunii poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.
Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin care au reţinut pe malul ucrainean două persoane, cetăţeni ucraineni,  implicate în activitatea de contrabandă.
La cercetarea terenului au fost descoperite 15 colete ce conţineau cantitatea de 9.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, precum şi o barcă pneumatica care a fost folosită pentru a introduce ţigările ilegal în ţară.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar  întreaga cantitate de ţigări în valoare de 82.000 lei, precum şi barca pneumatică au fost ridicate în vederea confiscării.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ucrainene în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

*  În seara zilei de 16.11.2012, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat pe malul râului Tisa un grup de persoane care se deplasau spre interiorul ţării transportând mai multe colete voluminoase.
 Poliţiştii de frontieră a acţionat pentru reţinerea acestora, iar în apropiere de DN 19, lângă un imobil alfat în construcţie au fost reţinute trei persoane şi un taximetru cu care cei în cauză urmau să transporte ţigările de contrabandă.
La faţa locului au fost descoperite şase colete ce conţineau 3.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 32.000 lei.
Cele trei persoane, cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş, sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii  de complicitate la contrabandă.
 Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana