13 noiembrie 2012

Focuri de arma la frontiera cu Ucraina

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au desfasurat in zona de competenta mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, fiind retinute in vederea confiscarii peste 12.000 pachete de tigari, in valoare de 114.700 lei. Pentru retinerea celor implicati, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de arma in plan vertical. In cauza au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda in forma agravanta.

 * Astfel, in seara zilei de 12.11.2012, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au organizat o actiune tactica pe linia combaterii contrabandei cu tigari, ocazie cu care  au observat, pe directia localitatii Straja, un grup de persoane care se indrepta dinspre linia de frontiera catre interiorul tarii, transportand mai multe colete voluminoase.
Persoanele in cauza au fost somate verbal de lucratorii nostri, insa acestea au ignorat somatiile, au aruncat coletele si au incercat sa fuga spre teritoriul statului vecin, profitand de intuneric si de terenul accidentat si impadurit.
Politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de arma in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, reusindu-se astfel retinerea numitului G. Gheorghe, in varsta de 37 ani, domiciliat in comuna Straja.La cercetarea terenului au fost descoperite 4 colete cu tigari care contineau 7.600 pachete de  tigari de diferite marci, de provenienta ucraineana si R. Moldova, in valoare de 73.500 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
Persoanei in cauza, politistii de frontiera i-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda in forma agravanta.
* Tot ieri, pe timpul unei misiuni de supraveghere si control la frontiera, lucratori din cadrul SPF Valea Viseului au descoperit, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Valea Viseului, zece colete cu tigari de provenienta ucraineana.
Imediat, au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.564 pachete cu tigari, marca Viceroy, in valoare de 41.200 lei.
Intreaga cantitate de tigari a fost confiscata, cercetarile fiind continuate de catre politistii de frontiera, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana