23 iulie 2013

Femeie din Afganistan oprita din drumul ilegal spre Spatiul Schengen

Politistii de frontiera bihoreni au depistat persoana de sex feminin din Afganistan, care intentiona sa treaca ilegal frontiera, ajutata de un cetatean german, pentru a ajunge la sotul ei in Austria.

In data de 22.07.2013, in jurul orei 01.30, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea lui Mihai, judetul Bihor, pe timpul executarii unei misiuni specifice, a oprit pentru control, pe comunicatia Valea lui Mihai - Nyirabrany, la aproximativ 900 metri de frontiera cu Ungaria un autoturism inmatriculat in Austria care nu-si justifica prezenta in zona.
Autoturismul era condus de cetateanul german Enrico L., in varsta de 44 ani alaturi de care se afla, ca pasager, o persoana de sex feminin, care nu a putut prezenta documente de identitate. Ca urmare, persoanele in cauza au fost conduse la sediul sectorului P.F. pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca cetateanul german este domiciliat in Austria iar femeia, Habiba H., in varsta de 34 ani, este din Afganistan.
Din declaratiile soferului a rezultat faptul ca acesta a primit suma de 200 euro de la sotul femeii, pentru a o duce pe aceasta din Romania in Austria.

Avand in vedere cele constatate, politistii de frontiera bihoreni au intocmit femeii lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferului pentru trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana