8 iulie 2013

Trei autoturisme furate, in valoare de aproximativ 20.000 euro, depistate la frontiera

Politistii de frontiera au depistat, la sfarsitul saptamanii trecute, trei autoturisme marcile Mercedes, Audi A2 si Renault, in valoare totala de aproximativ 20.000 euro, conduse de cetateni romani, care figurau in bazele de date ca fiind furate, respectiv ca bun cautat pentru a fi confiscat.
  • La sfarsitul saptamanii trecute, la P.T.F. Albita / I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, un barbat cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, Draganel B., in varsta de 42 ani, care conducea un autoturism  marca Mercedes B180CDI.
    La controlul specific, politistii de frontiera au constatat ca autoturismul respectiv figura in bazele de date ca fiind declarat furat de autoritatile spaniole.
    Politistii de frontiera au intocmit celui in cauza dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Husi cu propunerile legale.
    Vehiculul, in valoare de aproximativ 10.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, in vederea recuperarii acestuia de catre proprietar.
  • Sambata, 06 iulie a.c., in jurul orei 20.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judetul Timis, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor specifice, cetateanul roman Stefan R., in varsta de 21 ani, care conducea un autoturism marca Audi A2, inmatriculat in Germania.
    La control, lucratorii nostri au avut suspiciuni cu privire la provenienta autoturismului, fapt pentru care au facut verificari, ocazie cu care au stabilit faptul ca masina figureaza in bazele de date ca fiind furata din Germania, din luna iulie 2013.
    Soferul a declarat ca nu are cunostinta despre faptul ca autovehiculul figureaza ca fiind furat, el cumparandu-l dintr-o piata auto.
    Politistii de frontiera timiseni continua cercetarile, iar pana la finalizarea anchetei, autoturismul, in valoare de aproximativ 5.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, iar pe numele cetateanului roman a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.
  • La data de 07.07.2013, in jurul orei 09.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, s-a prezentat cetateanul roman Mihai F., in varsta de 19 ani, domiciliat pe raza judetului Ialomita, conducand un autoturism marca Renault, alaturi de care se afla, ca si pasager, proprietarul masinii, cetateanul roman Sorin A., in varsta de 31 ani, din jud. Ialomita.
    Cu ocazia controlului de frontiera, soferului i s-a solicitat sa prezinte, pe langa documentele de identitate si documentele masinii.
    In urma verificarilor efectuate in bazele de date Interpol, politistii de frontiera au constatat ca autovehiculul figureaza ca bun cautat ca proba in procedura penala, alerta introdusa de autoritatile germane la inceputul anului 2008.
    Proprietarul masinii a declarat ca a cumparat autovehiculul in schimbul unei alte masini si nu avea cunostinta despre acest fapt. Politistii de frontiera i-au intocmit proprietarului autoturismului actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru infractiunea de tainuire la furt, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun, iar masina, in valoare de aproximativ 5.000 euro, a fost indisponibilizata la sediul politiei de frontiera.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana