3 iulie 2013

Microbuz incarcat cu 53.000 pachete tigari in valoare de 100.000 de euro, descoperit la frontiera cu Ucraina

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, in cadrul unei actiuni desfasurate pe directia localitatii Vicovu de Sus, un microbuz in care se aflau 53.000 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 100.000 de euro.

In timpul actiunii, fiind informate si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment, acestea au retinut pe teritoriul lor un cetatean ucrainean si au descoperit inca 20 de baxuri cu tigari, de aceeasi marca.
Ieri, 2 iulie a.c., lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti, jud. Suceava au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 15.00, o patrula a politiei de frontiera a observat, in imediata apropiere a frontierei de stat, pe directia localitatii Vicovu de Sus, un microbuz si patru persoane.
Politistii de frontiera au procedat la interceptarea persoanelor in cauza, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat microbuzul si au trecut pe jos frontiera din Romania in Ucraina.
Imediat, au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea retinerii si identificarii persoanelor in cauza, precum si cercetarii in comun a evenimentului.
In microbuzul abandonat, cu numere de inmatriculare specifice Marii Britanii, lucratorii nostri au descoperit 106 baxuri cu tigari de provenienta ucraineana si R. Belarus, ce contineau 53.000 pachete tigari, in valoare de 477.000 de lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
La cercetarea terenului, la aproximativ 50 de metri de microbuz, a fost descoperit si un motoscuter, marca Piaggio, fara numar de inmatriculare, in valoare de 1.335 lei.
La scurt timp, autoritatile de frontiera din Ucraina ne-au informat faptul ca, pe teritoriul lor, pe aceeasi directie, au retinut un cetatean ucrainean si au descoperit 20 de baxuri cu tigari de provenienta ucraineana.
In continuare, politistii de frontiera in cooperare cu autoritatile de frontiera din Ucraina efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Totodata, microbuzul folosit in activitatea infractionala, in valoare de 17.800 lei, precum si motoscuterul descoperit la fata locului, au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Vicov pana la finalizarea cercetarilor.
   

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana