29 iulie 2015

Recomandari privind trecerea frontierei romano-bulgare


Avand in vedere ca lucrarile de reabilitare la podul Giurgiu-Ruse, efectuate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, vor continua pe toata perioada sezonului estival, traficul auto desfasurandu-se alternativ pe un singur sens, Politia de Frontiera recomanda celor care doresc sa tranziteze frontiera romano-bulgara sa utilizeze si celelalte puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria.

Incepand cu data de 23.04.2015, CNADR a demarat reabilitarea cailor de comunicatie din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, inclusiv a podului Giurgiu-Ruse.
Ca urmare a acestui fapt, circulatia pe pod se desfasoara alternativ, pe o singura banda, iar dirijarea circulatiei se realizeaza atat semaforizat, cat si de catre personal de dirijare a traficului din cadrul CNADR.
Avand in vedere ca in perioada sezonului estival sunt inregistrate cresteri ale traficului de pasageri prin punctele de frontiera, pentru evitarea aglomerarilor recomandam participantilor la trafic, in special soferilor de automarfare, sa foloseasca si celelalte puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria:
  • P.T.F. Vama Veche - jud. Constanta
  • P.T.F. Negru Voda - jud. Constanta
  • P.T.F. Ostrov - jud. Constanta (trecere cu bacul)
  • P.T.F. Calafat - jud. Dolj
  • P.T.F. Bechet - jud. Dolj (trecere cu bacul)
  • P.T.F. Zimnicea - jud. Teleorman (trecere cu bacul, doar pe timp de zi)
  • P.T.F. Turnu-Magurele - jud. Teleorman (trecere cu bacul, doar pe timp de zi)
Mentionam ca la nivelul Politiei de Frontiera s-au dispus masurile necesare pentru derularea formalitatilor de frontiera cu operativitate si s-a luat legatura cu autoritatile de frontiera din R. Bulgaria, in vederea stabilirii masurilor care se impun in astfel de situatii. Totodata, politistii de frontiera din cadrul celorlalte puncte de trecere informeaza permanent participantii la trafic cu privire la cresterea timpilor de asteptare la traversarea podului Giurgiu-Ruse.
Informatii suplimentare despre punctele de trecere a frontierei deschise in regim international, precum si harta punctelor de trecere sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana