10 iulie 2015

Un minor si doi adulti salvati de politistii de frontiera mehedinteni


 Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o ambarcatiune rapida de interventie, pentru a salva trei cetateni romani, doi adulti si un minor, in varsta de 7 ani, care ramasesera izolati in Ostrovul Golu (km fluvial 942 al Dunarii) din cauza conditiilor meteo nefavorabile navigatiei.

In data de 09.07.2015 la ora 20.00, la dispeceratul Sectorului Politiei de Frontiera Drobeta Turnu Severin a fost primit un apel telefonic de la o persoana de sex masculin care a declarat ca impreuna cu un prieten si un copil, sunt izolati pe insula aflata in Ostrovul Golu (km fluvial 942 al Dunarii, la 1 km in aval de Hidrocentrala Portile de Fier I). Din cauza conditiilor meteo nefavorabile (furtuna si valuri mari), barbatii erau in imposibilitatea de a manevra ambarcatia proprie si a ajunge in siguranta la malul romanesc.
In ajutorul celor trei persoane izolate si aflate in pericol au actionat politistii de frontiera din echipajul ambarcatiei Harpon 4106 care s-au deplasat rapid pe directia Ostrovului Golu. Desi valurile si obstacolele aflate "intre ape" (cioate si bolovani) au ingreunat mult acostarea ambarcatiei, echipajul politiei de frontiera a reusit sa ajunga la locul unde se aflau cei trei severineni.
Politistii de frontiera le-au oferit, minorului si celor doua persoane adulte, veste de salvare, i-au imbarcat pe rand la bordul ambarcatie si i-au transportat in siguranta la malul romanesc al fluviului Dunarea.
P. Ion si C. Alexandru au declarat ca impreuna cu minorul P. D. au intrat in cursul diminetii in Ostrovul Golu pentru a pescui, dar spre seara, vantul puternic si valurile create i-au pus in imposibilitate de a se intoarce in siguranta la mal.
Acestia au multumit politistilor de frontiera pentru faptul ca i-au sprijinit sa ajunga la mal, impreuna cu minorul in virsta de 7 ani, ei neavand nevoie de ingrijiri medicale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana