13 iulie 2015

Treisprezece migranti opriti la frontiera cu Bulgaria


   La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit, in trei cazuri, treisprezece migranti care, folosind diferite metode, au incercat sa intre ilegal in Romania.
Sapte dintre acestia au fost descoperiti la frontiera verde, dupa ce au traversat fluviul Dunarea cu o barca, iar ceilalti saseau fost depistati ascunsi in TIR-uri incarcate cu profile metalice, respectiv cu ata.
  • In data de 10.07.2015, in jurul orei 08.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Turnu Magurele, judetul Teleorman, au observat in localitatea de frontiera Seaca, un grup format din sapte persoane care, venind dinspre frontiera, s-au indreptat spre doua autoturisme care stationau in zona. La vederea politistilor de frontiera, masinile au pornit in viteza catre municipiul Alexandria.

    Imediat au fost anuntati politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Teleorman care a realizat un post control la intrarea in municipiul Alexandria, oprind cele doua autoturisme. In urma controlului, in primul autoturism condus de cetateanul roman Marius J., in varsta de 21 ani, au fost descoperiti sapte cetateni de origine afro-asiatica, care nu aveau asupra lor documente de identitate. Cel de-al doilea autoturism era condus de o femeie, Mihaela T., in varsta de 37 ani, domiciliata pe raza municipiului Bucuresti, si avea rolul de antemergator.Persoanele in cauza au fost conduse la sediul S.P.F. Turnu Magurele, ocazie cu care s-a stabilit ca in dimineata zilei de vineri, migrantii au trecut frontiera peste fluviul Dunarea, cu ajutorul unei ambarcatiuni de mici dimensiuni condusa de un cetatean bulgar, care i-a debarcat pe malul romanesc. In zona, au fost asteptati de cele doua calauze romane, soferii masinilor, care i-au urcat intr-una dintre masini si au pornit in viteza spre Alexandria, incercand sa scape de politistii de frontiera.

    Politistii de frontiera au intocmit migrantilor dosare penale pentru savarsirea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar calauzelor pentru trafic de migranti.

    Conform protocolului romano - bulgar, migrantii au fost predati autoritatilor de frontiera bulgare, care in urma cercetarilor desfasurate ne-au comunicat ca cei in cauza sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 14 si 34 de ani, dintre care doi minori.
  • In data de 11.07.2015, ora 19.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Zimnicea, judetul Teleorman, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion marca Renault, un cetatean turc, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, profile metalice din Turcia pentru Suedia.

    Procedand la verificarea mijlocului de transport, politistii de frontiera au observat ca partea superioara a prelatei este taiata si lipita prin interior. In urma controlului amanuntit efectuat asupra compartimentului marfa, au fost descoperite cinci persoane de sex masculin care nu vorbeau limba romana si nu detineau documente de identitate.

    La cercetari, soferul camionului a declarat ca nu avea cunostinta despre prezenta acestora in mijlocul de transport.

    Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano - bulgar, migrantii si soferul au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.
  • Tot in data de 11.07.2015, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion marca Renault, un cetatean roman, in varsta de 50 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, ata din Turcia pentru Romania.

    Procedand la verificarea mijlocului de transport, politistii de frontiera giurgiuveni au observat ca partea superioara a prelatei este taiata. In urma controlului amanuntit efectuat asupra compartimentului marfa, a fost descoperita o persoana de sex masculin, de origine siriana, care nu vorbea limba romana si nu detinea documente de identitate.

    La cercetari, soferul camionului a declarat ca nu avea cunostinta despre prezenta acestora in mijlocul de transport.

    Conform protocolului romano - bulgar, migrantul a fost predat autoritatilor de frontiera bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana