28 septembrie 2012

28.500 pachete tigari de contrabanda depistate la frontiera de Nord


  Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta, in urma carora au fost depistate patru persoane si a fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 28.500 pachete de tigari ce urma a fi introdusa ilegal in tara.
  • In data de 27 septembrie a.c., in jurul orei 07.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului au observat, pe raza localitatii Bistra, patru persoane care se deplasau dinspre frontiera spre interiorul tarii, transportand mai multe colete voluminoase.
    Lucratorii nostri au procedat la somarea prin voce a celor in cauza, moment in care acestea au abandonat coletele si profitand de conditiile meteo nefavorabile (ceata densa) si terenul accidentat, au incercat sa fuga.
    In urma actiunii, au fost retinuti doi cetateni romani, N. Vasile de 45 de ani si V. Andrei de 20 de ani, ambii din judetul Maramures.
    Ulterior, au fost identificate si celelalte doua persoane implicate in activitatea infractionala, ca fiind: D. Marin de 20 ani si R. Gabriel de 31 ani, tot din judetul Maramures.
    La cercetarea terenului au fost descoperite 12 colete ce contineau cantitatea de 6.000 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 54.000 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar pe numele persoanelor implicate s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda.
  • Tot in urma unei actiuni de combatere a contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul SPF Brodina, jud.Suceava, au descoperit in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Straja, 45 de baxuri cu tigari de provenienta ucraineana si R. Moldova.
    Imediat, au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 22.500 pachete cu tigari, in valoare de peste 217.000 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost confiscata, iar cercetarile sunt continuate in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana