26 septembrie 2012

Doisprezece afgani, egipteni si algerieni retinuti la frontiera cu Serbia


Politistii de frontiera timiseni au depistat in ultimele 24 de ore trei grupuri de migranti, formate din douasprezece persoane, care au intrat ilegal in Romania din Serbia. In cauza au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
Lucratorii nostri din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Moravita, Lunga si Jimbolia au depistat pe camp trei grupuri de migranti, formate din doisprezece barbati.
Persoanele descoperite nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care, politistii de frontiera au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorelor Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei. S-a stabilit ca barbatii depistati sunt cetateni din Afganistan, Egipt si Algeria, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani.
In cadrul primelor cercetari cu totii au declarat ca intentia lor este de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza.
Pe numele celor in cauza au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana