21 septembrie 2012

Tigari de contrabanda depistate la frontiera cu Ucraina


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta, in urma careia au fost descoperite 4.430 pachete de tigari de provenienta ucraineana ce urmau a fi introduse ilegal in tara.
In data de 20 septembrie a.c., in jurul orei 21.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului au observat in imediata apropiere a frontierei de stat, pe directia localitatii Bistra, doua persoane care se deplasau spre interiorul tarii, transportând mai multe colete voluminoase.
Lucratorii nostri au procedat la somarea prin voce a celor in cauza, moment in care acestia au abandonat coletele si profitand de intuneric si terenul impadurit, s-au dispersat in zona.
La cercetarea terenului au fost descoperite 10 colete ce contineau cantitatea de 4.430 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 40.000 lei.
In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca in activitatea infractionala sunt implicati D. S. de 42 de ani si G. C. N. de 23 de ani, ambii din comuna Bistra.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza s-a intocmit lucrare penala pentru savârsirea infractiunii de contrabanda, conform Legii 86/2006.
Totodata, au fost informate si autoritatile de frontiera din Ucraina in vederea identificarii si retinerii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana