7 februarie 2014

Trei maramureseni prinsi cu tigari de contrabanda in Muntii Maramuresului, la 1.600 metri altitudine


In cadrul unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au retinut, in Muntii Maramuresului, la 1.600 metri altitudine, trei maramureseni in timp ce transportau, in spate, tigari de contrabanda.
In data de 05 februarie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Poienile de sub Munte s-a desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona muntoasa impadurita, greu accesibila.
Astfel, in jurul orei 20.00, politistii de frontiera au observat in Muntii Maramuresului, la o altitudine de peste 1.600 metri, trei persoane care transportau in spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul tarii.
S-a procedat la interceptarea celor in cauza, iar in urma somatiilor legale prin voce, barbatii au fugit in directii diferite, profitand de terenul muntos impadurit, intuneric si conditiile meteo nefavorabile.
La cercetarea terenului au fost descoperite trei colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.
La scurt timp, persoanele in cauza au fost interceptate si retinute de catre politistii de frontiera, iar ulterior identificate ca fiind Fedor A., de 37 ani, Vasile M., de 22 ani si Nicolae D., de 35 ani, toti trei domiciliati pe raza judetului Maramures.
In urma inventarierii coletelor s-a constatat ca este vorba de 1.410 pachete tigari marca Viceroy, de provenienta ucraineana.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 12.600 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar maramuresenii sunt cercetati acum pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.
In prezent, se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana