21 februarie 2014

Trei persoane, ascunse intr-un autocar, descoperite la P.T.F. Turnu


Politistii de frontiera aradeni au descoperit trei persoane (doi cetateni afgani si un cetatean sirian) ascunse intr-un autocar, care intentionau sa treaca ilegal frontiera romano-ungara, pentru a ajunge in Austria.

In data de 21.02.2014, in jurul orelor 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul roman Marian M. in varsta de 39 ani, din jud. Botosani conducind un autocar marca Setra, inmatriculat in Romania, care circula pe ruta Bucuresti - Italia (Roma).
Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera aradeni au descoperit, ascunse in autocar, intr-un spatiu special amenajat, trei persoane de sex masculin.
Din primele cercetari a rezultat faptul ca persoanele descoperite sunt doi cetateni afgani si un cetatean sirian, cu varste cuprinse intre 28 si 46 ani.
Soferul roman a declarat ca, in urma cu cateva zile a fost contactat de un conational care i-a solicitat sa ii transporte pe cei trei migranti pana in Austria, urmand ca, in schimbul serviciului sau, sa primeasca 300 de euro pentru fiecare persoana.
Politistii de frontiera au intocmit celor trei migranti lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar cetateanului roman (soferul autocarului) actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti.
La finalizarea cercetarilor vor fi luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana