25 februarie 2014

Trei sirieni, calauziti de doi turci, descoperiti de politistii de frontiera, la Giurgiu


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au depistat in zona de competenta doi cetateni turci care incercau sa introduca ilegal in tara trei cetateni sirieni. Calauzele urmau sa primeasca, in total, 4500 de euro pentru a-i duce pe sirieni la destinatie.

In ziua de 23.02.2014, ora 23.45, un lucrator din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu a observat trei persoane de sex masculin care se deplasau pe jos dinspre podul Prieteniei Giurgiu - Ruse catre punctul de frontiera.
Politistul de frontiera a procedat la retinerea celor trei barbati, acestia fiind condusi la sediul P.T.F. Giurgiu, dupa care au urmat o serie de masuri operative in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.
Astfel, intr-o benzinarie aflata in zona adiacenta P.T.F. Giurgiu a fost identificat un autoturism marca Chevrolet in care se aflau cetatenii turci Mehmet Y. si Irfan S., in varsta de 51 ani, respectiv 48 ani.
In urma cercetarilor s-a stabilit ca cei trei barbati sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 30 si 33 ani. Acestia au fost preluati cu un autoturism in seara zilei de duminica din Bulgaria - Ruse de catre cetatenii turci si lasati sa coboare inainte de controlul de frontiera. Acestia urmau sa ocoleasca punctul de frontiera si sa fie recuperati ulterior de catre calauzele turce, contra sumei de 1.500 euro fiecare, intentia lor fiind aceea de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.
Politistii de frontiera au intocmit calauzelor dosare penale pentru infractiunea de trafic de migranti, iar cetatenilor sirieni pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat.
Conform protocolului romano-bulgar incheiat, cetatenii sirieni au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana