5 martie 2014

22 migranti opriti la frontiera romano-ungara


Politistii de frontiera aradeni au depistat si retinut 22 de persoane, cetateni sirieni si afgani, care incercau sa treaca ilegal frontiera romano-ungara, cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen.

La data de 04.03.2014, in jurul orei 19.00, in baza unor informatii, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Varsand a oprit in trafic, pe raza localitatii Socodor, un microbuz marca Ford, inmatriculat in Romania, care se indrepta spre Ungaria.
Autovehiculul era condus de catre cetateanul roman Darius B., in varsta de 28 de ani, domiciliat pe raza judetului Timis, iar in interior se aflau 22 de pasageri, 20 adulti si 2 minori.
Politistii de frontiera au cerut atat soferului cat si pasagerilor microbuzului sa prezinte documentele in vederea efectuarii controlului. Avand in vedere ca 19 dintre acestia aveau asupra lor documente temporare de identitate solicitant de azil, dar nu-si justificau prezenta in zona de frontiera si trei nu posedau niciun document de identitate asupra lor, persoanele au fost conduse la sediul sectorului in vederea efectuarii de cercetari amanuntite.
Din primele verificari a rezultat faptul ca din cele 22 de persoane descoperite, 18 sunt cetateni sirieni si 4 sunt cetateni afgani, cu varstele cuprinse intre 10 si 46 de ani.
Politistii de frontiera au intocmit soferului in cauza actele premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, iar migrantii sunt cercetati pentru infractiunea de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana