20 martie 2014

Doi cetateni romani si un ucrainean prinsi cu 15.000 pachete tigari, la frontiera


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, in ultimele 48 de ore, peste 15.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 145.000 lei.
Doi cetateni romani si un ucrainean sunt cercetati pentru contrabanda, un autoturism folosit in activitatea infractionala a fost indisponibilizat iar intreaga cantitate de tigari a fost confiscata.
  • Ieri, 19 martie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti, jud. Suceava, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 12.00, politistii de frontiera au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, pe directia localitatii Vicovu de Sus, jud. Suceava, doua persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania, transportand in spate mai multe colete voluminoase.
    Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a reusit sa retina un barbat si sa descopere 6 colete cu tigari, cealalta persoana fugind pe teritoriul statului vecin.
    In cel mai scurt timp, au fost anuntate si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment, care ne-au comunicat ulterior ca au reusit sa retina persoana in cauza si au descoperit la randul lor doua colete cu tigari din acelasi lot.
    Barbatul retinut a fost dus la sediul politiei de frontiera unde a fost identificat, acesta fiind un cetatean ucrainean, in varsta de 26 de ani.
    De asemenea, coletele cu tigari au fost transportate la sector unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.998 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, de diferite marci in valoare de aproximativ 30.000 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Cetateanul ucrainean este cercetat acum de catre politistii de frontiera suceveni pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.
  • Tot, ieri, lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau, jud. Maramures, au actionat pentru combaterea contrabandei cu tigari, pe directia localitatii Campulung la Tisa.
    Politistii de frontiera au observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interior, avand bagaje in spate.
    In momentul in care lucratorii nostri i-au somat verbal sa se opreasca, acestea au abandonat bagajele si au fugit in directii diferite. Nu s-au oprit nici la executarea de catre un politist de frontiera a unui foc de avertisment in plan vertical.
    In urma actiunii, s-a reusit retinerea unui cetatean roman, O. Bela, de 47 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    Totodata, au fost anuntate despre caz si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului si depistarii tuturor persoanelor implicate.
    O echipa operativa a inventariat coletele, rezultand cantitatea de 3.000 pachete tigari, in valoare de peste 27.000 de lei.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda, complicitate la contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Viseu de Sus, judetul Maramures, au declansat, in data de 18 martie a.c. o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 07.00, lucratorii nostri au oprit in trafic, pe D.N. 18, pe raza localitatii Viseu de Sus, un autoturism marca Ford Galaxy, cu numere de inmatriculare specifice Frantei, despre care existau date ca ar transporta tigari de contrabanda.
    S-a luat masura conducerii masinii impreuna cu soferul, la sediul politiei de frontiera, in vederea efectuarii unui control amanuntit asupra autoturismului.
    Astfel, au fost descoperite in locasuri special amenajate, mai exact in podeaua autoturismului si in spatiul destinat rotii de rezerva, tigari de provenienta ucraineana, marca Jin Ling.
    In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 4.485 pachete, in valoare de peste 40.000 de lei.
    Drept urmare, conducatorul auto, D. Iulian de 30 de ani, domiciliat pe raza jud. Arad, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, conform Codului Vamal al Romaniei, iar autoturismul, in valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat.
  • Lucratori din cadrul aceluiasi sector au mai descoperit abandonate, intr-o padure de pe raza localitatii Borsa, 6 colete ce contineau 5.000 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 45.000 de lei.
In ambele cazuri, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Viseu de Sus au ridicat, in vederea confiscarii tigarile, aproximativ 9.500 pachete, iar in continuare se fac cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana