10 martie 2014

Doisprezece migranti sirieni si albanezi retinuti la frontiera


Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, zece cetateni sirieni care au incercat sa intre ilegal in Romania cu scopul de a ajunge in Spatiul Schengen.
  • In data de 08.03.2014, la nivelul S.P.F. Radauti, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 21.00, lucratorii nostri au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa dinspre frontiera catre interiorul tarii, pe raza localitatii Vicovu de Sus, si care nu isi justifica prezenta in zona.
    Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie care a interceptat si retinut 10 persoane (9 barbati si o femeie). Acestea nu vorbeau limba romana, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului, unde s-a stabilit faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni sirieni cu varste cuprinse intre 26 si 42 ani.
    Din primele verificari a rezultat faptul ca cetatenii sirienii intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen in speranta de a-si gasi un loc de munca.
    In urma celor constatate politistii de frontiera suceveni le-au intocmit celor in cauza acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
    Cele zece persoane au fost predate autoritatilor de frontiera ucrainene in vederea continuarii cercetarilor.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Petea - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat si retinut doi cetateni albanezi care incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria ajutati de o alta persoana care avea rolul de calauza.
    In data de 09 martie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Petea, judetul Satu Mare, au retinut doua persoane de sex masculin care nu vorbeau limba romana, in timp ce incercau sa iasa ilegal din tara, ocolind controlul specific din punctul de frontiera si intentionand sa ajunga in Ungaria.
    Din primele verificari s-a constatat ca cei doi sunt cetateni albanezi, ei fiind calauziti de catre un alt cetatean albanez care a fost retinut pe raza localitatii Petea, jud. Satu Mare.
    In continuarea cercetarilor s-a stabilit ca persoanele in cauza au intrat legal in Romania cu intentia de a ajunge in spatiul Schengen. Astfel, calauziti de a treia persoana, au ajuns in apropierea P.T.F. Petea, de unde au incercat sa treaca ilegal frontiera in Ungaria.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de migranti si trecere ilegala a frontierei de stat, la final urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana