23 martie 2014

Tigari de contrabanda in valoare de peste 180.000 lei confiscate


In ultimele 48 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.
In cadrul actiunilor, au fost depistati patru cetateni romani, care incercau sa transporte si ulterior sa comercializeze pe piata neagra de desfacere din Romania, peste 30.000 pachete de tigari in valoare de peste 180.000 de lei.
  • Ieri, 22 martie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 18.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat, in apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau catre interiorul tarii mai multe colete voluminoase.
    Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, moment in care barbatii au abandonat coletele si s-au dispersat in directii diferite.
    In urma actiunii s-a reusit retinerea unei persoane, cetatean roman, identificat ca fiind V.P., domiciliat pe raza judetului Maramures.
    La cercetarea terenului, politistii de frontiera au descoperit 12 colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 5.750 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 51.500 lei.
    Totodata, in urma cercetarilor s-a stabilit ca la activitatea de contrabanda au mai participat inca doua persoane, cetateni romani, domiciliati pe raza aceluiasi judet.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • Tot ieri, 22 martie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Negresti Oas, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localitatii Negresti Oas, jud. Satu Mare, un autoturism marca Ford Galaxy, condus de Ioan B., de 35 ani, domiciliat pe raza judetului Arad.
    In urma controlului efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au descoperit, in locasuri special amenajate, mai multe pachete cu tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru care barbatul precum si autoturismul au fost conduse la sediul sectorului in vederea efectuarii unui control amanuntit.
    Cu aceasta ocazie, in masina au fost descoperite 3.950 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 35.400 lei, pe care barbatul intentiona sa le comercializeze pe piata neagra de desfacere din Romania.
    Persoana in cauza este cercetata de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • In data de 21.03.2014, in jurul orei 17.30, lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Petea au descoperit intr-o padure din apropierea frontierei de stat 42 de baxuri care contineau tigari de provenienta ucraineana.
    In continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala, fiind anuntate totodata si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment.
    Coletele cu tigari au fost duse la sediul sectorului unde in urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 21.000 pachete in valoare de peste 94.000 lei.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana