5 martie 2014

34.000 pachete tigari confiscate de catre politistii de frontiera, inainte sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania


   In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 34.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana si F. Rusa.
In cadrul actiunilor, au fost depistati patru cetateni, doi romani si doi ucraineni, care au incercat sa transporte si ulterior sa comercializeze pe piata neagra de desfacere din Romania, tigarile in valoare de peste 75.000 de euro.
  • Azi dimineata, in jurul orei 3.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti, jud. Suceava, care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu a descoperit, pe directia localitatii Vicovu de Sus, la aproximativ 600 m de frontiera de stat, un microbuz marca Ford Tranzit, abandonat, in care se aflau sapte colete ce contineau tigari.
    In continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii persoanelor implicate in activitatea infractionala, totodata fiind anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin.
    La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care la cercetarea terenului, a mai descoperit in apropiere inca 60 de colete cu tigari din acelasi lot.
    Autoturismul precum si coletele au fost duse la sediul sectorului, unde in urma inventarierii baxurilor cu tigari a rezultat cantitatea de 32.850 pachete cu tigari de provenienta ucraineana si F. Rusa, in valoare de peste 328.000 lei.
    Pe timpul cercetarilor s-a constatat ca autoturismul folosit in activitatea infractionala avea numar fals de inmatriculare, acesta fiind indisponibilizat la sediul politiei de frontiera.
    In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Ieri, 4 martie a.c., in jurul orei 23.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei a oprit pentru control, pe D.N. 18, in localitatea Craciunesti, jud. Maramures, un autoturism marca Mercedes.
    In masina au fost identificati doi cetateni romani, si anume conducatorul auto in persoana lui Alin M. de 31 de ani,  precum si Florin G. de 26 de ani in calitatea de pasager, ambii cu domiciliul in judetul Maramures.
    La controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au constatat faptul ca sub bancheta din spate se afla ascunsa o cantitate de tigari, fapt pentru care cele doua persoane precum si autoturismul au fost conduse la sediul sectorului in vederea efectuarii unui control amanuntit.
    Astfel, sub bancheta din spate, intr-un locas special amenajat, lucratorii nostri au descoperit cantitatea de 1.490 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 13.400 lei.
    Cei doi maramureseni au declarat ca intentionau sa comercializeze tigarile pe piata neagra din municipiul Sighetu Marmatiei.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinere, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
    Totodata, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul marca Mercedes a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
  • Tot ieri, 4 martie, s-au prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare in tara, doi cetateni ucraineni in varsta de 25 ani, respectiv 33 ani, conducand doua autoturisme, inmatriculate in Ucraina.
    Existand suspiciuni ca acestia transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii  de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat controale amanuntite asupra masinilor.
    Astfel, in cele doua autoturisme, a fost descoperita ascunsa, intr-un locas special amenajat, sub bancheta din spate, in bagajele personale si in bordul autoturismului, cantitatea totala de 662 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Tigarile in valoare de 808 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar  cei doi barbati au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare de 5.000 lei fiecare.
    Unul dintre autoturisme a fost indisponibilizat de catre lucratorii vamali pana la plata amenzii, iar cel care avea amenajat locas special pentru transportul tigarilor a fost ridicat in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana