12 martie 2014

Focuri de arma pentru retinerea unor contrabandisti de tigari


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 38.000 pachete cu tigari in valoare de 374.000 lei. Pentru retinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras doua focuri de arma in plan vertical.
  • Ieri, 11 martie a.c., in jurul orei 02.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F Brodina, jud. Suceava, au observat, in apropierea frontierei de stat (pe raza localitatii Straja), un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase, de la linia de frontiera spre interiorul tarii.
    Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment, in plan vertical.
    Nici de aceasta data, persoanele somate nu s-au oprit, abandonand coletele si fugind in directii diferite.
    S-a trecut la monitorizarea zonei in vederea depistarii si retinerii persoanelor in cauza, fiind anuntate totodata si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment.
    La scurt timp, politistii de frontiera au depistat in zona un autoturism marca BMW, in care se aflau trei persoane de sex masculin, identificate ca fiind Vasile N., de 33 ani, Petrica N., de 20 ani si C.P., de 17 ani, toti domiciliati pe raza judetului Suceava.
    Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului unde in urma cercetarilor efectuate a rezultat faptul ca acestea aveau rolul de a introduce ilegal tigarile in tara si de a asigura zona.
    Totodata, la fata locului au fost descoperite 62 baxuri ce contineau 31.120 pachete tigari, de provenienta ucraineana.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 311.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar cele trei persoane sunt cercetate de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda in forma agravanta.
    De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Tot ieri in jurul orei 20.00, lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighet au observat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase prin apa raului Tisa din Ucraina in Romania. Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele si au sarit in apa retragandu-se pe teritoriul ucrainean.
    In continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, totodata fiind anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea continuarii in comun a cercetarilor.
    La fata locului, au fost descoperite 10 colete invelite in folie neagra, care contineau tigari, de provenienta ucraineana.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.000 pachete tigari, in valoare de 63.000 de lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana