21 martie 2014

Urmariri si focuri de arma pentru retinerea contrabandistilor de tigari


In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.
In cadrul actiunilor, au fost depistati doi cetateni romani, care incercau sa transporte si ulterior sa comercializeze pe piata neagra de desfacere din Romania, 16.300 pachete de tigari in valoare de peste 150.000 de lei.
Pentru retinerea celor implicati in activitatile infractionale, lucratorii nostri au executat in plan vertical 12 focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale.
  • In data de 20 martie 2014, la nivelul S.T.P.F. Satu Mare s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.
    Astfel, in jurul orei 21.30, politistii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volvo, care se deplasa spre comunicatia Satu Mare - Zalau.
    In momentul in care conducatorul auto a observat echipajul politiei de frontiera, a virat brusc si a demarat in tromba spre localitatea Satu Mare.
    Politistii de frontiera au pornit la urmarirea acestuia folosind semnalele acustice si luminoase.
    La scurt timp persoana in cauza a pierdut controlul volanului intrand in coliziune cu un autoturism parcat in fata unui imobil din localitatea Madaras, jud. Satu Mare.
    In acel moment barbatul a abandonat masina, incercand sa fuga.
    Lucratorii nostri au procedat la urmarirea si somarea prin voce a celui in cauza si deoarece acesta nu s-a supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment, in plan vertical.
    Dupa aproximativ 300 m, barbatul a fost retinut de catre politistii de frontiera si identificat ca fiind Marcel F., de 47 ani, domiciliat pe raza judetului Satu Mare.
    La controlul efectuat asupra masinii, au fost descoperite patru colete ce contineau cantitatea de 2.000 pachete cu tigari fara timbru fiscal, in valoare de 9.000 de lei.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Persoana in cauza a fost retinuta pentru 24 de ore iar in cursul zilei de azi urmeaza a fi prezentata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.
  • Ieri, 20 martie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti, in cooperare cu lucratori din cadrul S.T.P.F. Suceava, au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari.
    Astfel, in jurul orei 12.00, lucratorii nostri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localitatii Horodnic de Jos, jud. Suceava, o autoutilitara marca Mercedes, condusa de Gheorghe B., in varsta de 36 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.
    In urma controlului efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au descoperit un locas special amenajat in spatele cabinei, in care se afla o mare cantitate de tigari, fapt pentru care barbatul precum si autoturismul au fost conduse la sediul sectorului in vederea efectuarii unui control amanuntit.
    Cu aceasta ocazie, in locasul special amenajat au fost descoperite 14.300 pachete cu tigari de provenienta F. Rusa in valoare de 143.000 lei.
    Barbatul este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Persoana in cauza a fost retinuta pentru 24 de ore iar in cursul zilei de azi urmeaza a fi prezentata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.
    Totodata, autoturismul folosit la activitatea infractionala, in valoare de 31.500 lei,  a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana