16 iunie 2014

151.000 tigarete fara documente de provenienta ascunse, in autoturismele personale ale unor cetateni maghiari


Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Bors au descoperit 7.550 pachete tigari (151.000 de tigarete) pe care doi cetateni maghiari incercau sa le introduca ilegal in Romania, ascunse in locasuri special amenajate, in podeaua autoturismelor pe care le conduceau.
La sfarsitul saptamanii trecute, la P.T.F Bors, jud. Bihor, s-au prezentat, pe sensul de intrare in tara, pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, doi cetateni maghiari, Lajos H, in varsta de 30 ani, care conducea un autoturism marca Opel Vivaro si Zoltan F, in varsta de 34 ani, care conducea un autoturism marca Hyundai, ambele inmatriculate in Ungaria.
La controlul specific efectuat de politistii de frontiera s-au descoperit ascunse in autoturismele celor doi cetateni maghiari, in locasuri special amenajate, mai multe pachete de tigari (7.550 pachete ) marca JIN LING pe care erau aplicate timbre fiscale cu inscriptia "for duty free only", pentru care niciunul dintre barbati nu poseda documente de provenienta.
Cei doi cetateni maghiari au declarat ca tigarile le apartin si le-au achizitionat din Ungaria cu scopul de a le comercializa in Romania.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare totala de aproximativ 70.200 lei, a fost retinuta in vederea confiscarii, iar celor doi cetateni maghiari li s-au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere in afara antrepozitului fiscal fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de tigarete si contrabanda.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana