20 iunie 2014

Condamnat la 10 ani inchisoare, prins la frontiera cu document fals


Politistii de frontiera aradeni au depistat un cetatean roman pe numele caruia fusese emis mandat european de arestare, fiind condamnat la 10 ani inchisoare pentru inselaciune, care incerca sa iasa ilegal din Romania, folosind un document romanesc fals.
In data de 20.06.2014, orele 01.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, jud. Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara, ca pasager intr-un autoturism marca Mercedes, condus de un cetatean roman, o persoana de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca.
Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat ca documentul prezentat nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana a fost condusa la sediul sectorului pentru verificari.
In urma verificarilor, s-a constat ca documentul este fals iar barbatul este cetateanul roman Marian G., in varsta de 46 de ani, din judetul Galati. Totodata, s-a stabilit ca pe numele barbatului era emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.
Cel in cauza a declarat ca a obtinut documentul fals de la o persoana a carei identitate nu o cunoaste, in schimbul sumei de 600 euro si a recurs la aceasta metoda pentru a pleca din tara, stiind ca este cautat de autoritati.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanei in cauza, aceasta fiind cercetatata pentru fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand a fi prezentata Parchetului in vederea luarii masurilor legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana