6 iunie 2014

Focuri de arma la frontiera cu Ucraina pentru retinerea unor contrabandisti


   Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani au retinut trei persoane care incercau sa introduca ilegal in tara, peste raul Prut, mai multe colete cu tigari de contrabanda.
Pentru retinerea celor trei barbati, care nu s-au supus somatiilor verbale, politistii de frontiera au facut uz de arma, tragand doua focuri in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

In data de 05 iunie 2014, pentru valorificarea unor informatii detinute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani, judetul Botosani, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, in jurul orei 20.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului a observat pe directia localitatii de frontiera Baranca, la aproximativ 300 de metri de la raul Prut catre interiorul tarii, mai multe persoane care transportau in spate colete voluminoase.
Politistii de frontiera au procedat la interceptarea persoanelor, insa acestea nu s-au supus somatiilor legale efectuate de lucratorii nostri, incercand sa fuga in vegetatia din zona.
Pentru retinerea barbatilor, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de arma in plan vertical, cu respectarea reglementarilor legale, fara a rezulta victime sau pagube materiale.
In urma actiunii au fost retinute trei persoane, care in urma cercetarilor s-a constatat ca sunt cetatenii romani Ioan S., Viorel S. si Catalin R., cu varste cuprinse intre 24 si 54 de ani, toti domiciliati in judetul Botosani. Acestia au trecut tigarile peste raul Prut, urmand a le comercializa pe raza judetului Botosani. In cele zece colete descoperite erau 4.970 pachete tigari marca Ritm, cu timbru de acciza de R. Moldova, in valoare de aproximativ 44.200 lei.
Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar fata de cei trei barbati a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de astazi, sa fie prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din Ucraina, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana