27 iunie 2014

Condamnat la inchisoare, prins la frontiera cu document fals


Politistii de frontiera aradeni au depistat si retinut un cetatean roman, urmarit general, care incerca sa iasa ilegal din Romania, folosind o carte de identitate falsa. Pe numele barbatului era eliberat un mandat de arestare, acesta avand de executat o pedeapsa cu inchisoarea de 4 ani si 10 luni pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.
In data de 27.06.2014, orele 00.40 la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara, ca pasager intr-un autoturism marca BMW, inmatriculat in Germania, condus de un cetatean roman, o persoana de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca.
Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat ca documentul prezentat de barbat nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, motiv pentru care acesta a fost condus la sediul sectorului, pentru verificari.
In urma cercetarilor s-a constat ca barbatul este cetateanul roman Ioan C., in varsta de 37 de ani din jud. Brasov si pe numele lui era emis un mandat de arestare, fiind condamnat la 4 ani si 10 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.
Cel in cauza a declarat ca a obtinut documentul fals de la o persoana a carei identitate nu o cunoaste, in schimbul sumei de 50 euro si a recurs la aceasta metoda pentru a pleca din tara, stiind ca este cautat de autoritati.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanei in cauza, aceasta fiind cercetata pentru fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
Totodata, cetateanul roman va fi predat unui echipaj din cadrul I.P.J. Brasov in vederea punerii in executare a mandatului de arestare.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana