16 iunie 2014

Trei migranti ascunsi intr-o cutie de carton, printre paleti cu piatra decorativa


Politistii de frontiera aradeni au descoperit trei migranti ascunsi intr-o autoutilitara, pe care doi cetateni romani incercau sa-i treaca ilegal frontiera romano-maghiara.
In data de 13.06.2014, orele 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, jud. Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul roman Mihai D., in varsta de 47 ani, care conducea o autoutilitara inmatriculata in Romania si care transporta, conform documentelor, piatra decorativa pentru o firma din Austria. Acesta era insotit de un conational, S. Bogdan, in varsta de 36 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Valcea.
Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera aradeni au descoperit, intre paletii cu piatra decorativa, o cutie de carton in care erau ascunse, trei persoane o femeie si doi barbati.
Din primele cercetari, a rezultat faptul ca persoanele descoperite au cetatenie turca si siriana si au varste cuprinse intre 20 si 39 de ani.
Politistii de frontiera au intocmit celor trei migranti lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferului si insotitorului acestuia li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana